Photo: VietNamAnChay.com |
Fried tofu in spring onion sauce
Fry tofu and arrange on a plate.
For the sauce, mix 1/4 cup of olive oi, 2 tablespoons soy sauce, 2 tablespoons sugar (agave nectar, maple syrup), 2 sprigs spring onions (chopped), and a dash of ground pepper.
Heat the mixture for 30-45 seconds, until the spring onion is just tender. Turn off heat immediately and pour onto the fried tofu plate.
Enjoy with steamed rice or bread.
Go vegan - a way to peace & abundance.
For the sauce, mix 1/4 cup of olive oi, 2 tablespoons soy sauce, 2 tablespoons sugar (agave nectar, maple syrup), 2 sprigs spring onions (chopped), and a dash of ground pepper.
Heat the mixture for 30-45 seconds, until the spring onion is just tender. Turn off heat immediately and pour onto the fried tofu plate.
Enjoy with steamed rice or bread.
Go vegan - a way to peace & abundance.
Đậu hủ chiên xốt hành (Hồng Hương)
Các bạn không dùng hành có thể thay thế bằng ngò ta, ngò tây, hoặc boa-rô.
- Đậu hủ chiên vàng, bày sẵn trên dĩa.
- Khuấy đều 1/4 chén dầu ô-liu, 2 muỗng nước tương hoặc Maggi, 2 muỗng đường (hoặc tương đương với chất ngọt), 2 tép hành lá thái nhỏ, rắc ít tiêu.
- Bắc chảo lên bếp. Khi chảo nóng cho hỗn hợp dầu vào, để chừng 30-45 giây cho hành vừa mềm, tắt lửa ngay và rưới trên đậu hủ chiên.
- Dùng với cơm nóng hoặc bánh mì.
Chúc tất cả một ngày đầu tuần đẹp và tiết kiệm.
Không có nhận xét nào:
Đăng nhận xét